Det er ved at være tid til at bage julesmåkager og lave julelækkerier. Jeg har lavet dej til chokoladespecier som lige nu ligger på frost til en dag hvor de skal bages. Idag har jeg lavet de lidt sundere knækbrød med julekrydderier og de blev lækre og smager lidt af jul. Vi bager ofte knækbrød, men de er ikke nemme at have her i huset, da de hurtigt bliver spist rub og stub. Nu har vi juleknækbrød og de er dog lidt sundere end de julegodter som vi også laver. De smager lidt af jul og gad vide hvor længe de holder…..
Juleknækbrød:
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl finvalsede havregryn
- 1 dl soyamel
- 1 dl solsikkekerner
- 2 1/2 dl fuldkornshvedemel
- 1 1/2 tsk salt
- 1 1/4 dl rapsolie
- 2 dl koldt vand
- 1 tsk bagepulver
- 3 tsk brunkagekrydderi (kanel, nelliker, ingefær og pomeransskal)
- De forskellige ingredienser blandes godt. Halvdelen af dejen lægges mellem 2 stykker bagepapir og rulles tyndt ud, så det passer til en bageplade. Skær dejen ud i passende stykker med en skarp kniv eller en pizzakniv.
- Bag juleknækbrød i ca. 15 minutter ved 200 grader og afkøl på en rist. Opbevares i en kagedåse med tætsluttende låg.
Skriv et svar