Kartofler vendt i peberfrugtpesto

Sikke et skønt vejr, solen skinner og der er lange lyse aftener, hvor man kan høre svalerne flyve rundt. Det er sommer for mig og jeg elsker denne tid. Livet nydes i sommerhuset og hjemme på terrassen, det er skønt ♥

Lørdag var lun og dejlig hvilket gav os lyst til at tænde grillen. Vi grillede en øko roastbeef købt her hos Johannesminde, hvor vi oftest køber vores økokød. Det er en oplevelse i sig selv at handle der og se de glade grise som løber rundt på marken og limousine kvæg som også nyder livet ude. 

Til den grillede roastbeef lavede vi en kartoffelsalat vendt i peberfrugtpesto med radiser og nye asparges. Mums den var ret lækker og faldt i alles smag. Der er rigeligt af peberfrugtpestoen og nok til mindst en kartoffelsalat mere. Opskriften på den  lækre kartoffelsalat faldt jeg over her hos Englerod

Det er tid for nye danske kartofler og de er heldigvis ved at komme ned i pris, hvor man kan være med, men en god øko kartoffel kan nu også bruges. Det er endnu alt for tidligt at høste vores egne kartofler men så kan vi jo nyde nye kartofler senere på sæsonen. 

De fine danske røde peberfrugter er købt hos vores fortrukne vejbod på vores vej i sommerhuset. Til pestoen skal der bruges 2 røde peberfrugter som lige skal have en tur i ovnen eller på grillen først. Jeg gav dem 15 minutter i ovnen ved 175 grader. Da de var afkølet lidt kom de i en plastikpose et stykke tid. Herefter var det let af fjerne skindet på peberfrugterne. 

De kom i foodprocessoren sammen med solsikkekerner, soltørrede tomater, olivenolie, vand, salt og peber. De rigtige mål kan findes i opskriften hos Englerod.

Da pestoen var færdig blev det blandet med små stykker kartofler, friske asparges i mindre stykker og radiser i skiver. Kartoffelsalaten fik et drys dild samt solsikkekerne og blev serveret til den grillede roastbeef og hvidløgsbrød.

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title