Lørdag lavede vi kyllingesuppe kogt på kyllingeskrog hvilket giver en dejlig suppe, men også er en god måde at brugt al kyllingen på. Det er i høj grad “STOP MADSPILD”.
Lørdag eftermiddag satte vi en stor Hopballekylling i ovnen. Der stod den hele eftermiddagen og langtidsstegte sammen med en hel bradepande rodfrugter, som dog blev stillet ind lidt senere. Kyllingen var lækker og det samme var rodfrugterne, som blev serveret sammen med den gode sauce og lidt surt.
Selve skroget og lidt kød samt stegesky blev derefter lagt i en gryde sammen med lidt gulerødder, løg, persillerødder og 6 hele peberkorn. Vi hældte vand på, så det lige dækkede og satte gryden godt i kog. Da det kogte godt blev der skruet ned på det mindste trin og der stod så hele natten og småkogte. Søndag morgen blev det hele siet og det meste af suppe blev frosset ned i mindre portioner.
Mandag var en dag med skøn sol, men hold da fast hvor var det bidende koldt. Dagen passede lige til en skål dampende varm suppe med forskellige grønsager .
Som fyld til suppen kogte jeg en portion hvide quinoafrø til. Jeg valgte de grønsager som vi lige havde i grøntsagsskuffen, så man bruger bare det som man lige har.
Kyllinge suppe kogt på kyllingeskrog, 1 person:
- 1 gulerod
- Broccoli i små buketter
- Rød peber
- Hvidkål
- Persille eller andet grønt
- Salt og peber
- Quinoa eller andet fyld
- Halver guleroden og skær den ud i tynde skiver. Broccolien skæres ud i mindre buketter. Hvidkålen snittes fint og peberfrugten skæres tyndt ud.
- Bring suppen i kog og tilsæt grønsagerne. Lad det småkoge et par minutter, smag til med krydderier og server herefter suppen i en skål med et drys persille på.
Skriv et svar