Filtet kaffevarmer

IMG_3213

At filte er ganske nyt for mig og jeg startede ud med filtede filtfutter for noget tid siden, se her og her.  Filtfutter er utrolig nemme at lave og tager ingen tid heller. Jeg har nogle filtfutter efterhånden og har planer om at strikke en stak til sommerhuset i forskellige sjove mønstre.

Denne gang er jeg gået igang med at lave en filtet kaffevarmer godt inspireret af en sød kollega. Hun havde lavet den fineste kaffevarmer og sådan en måtte jeg også igang med. Jeg har lavet den lidt anderledes og efter filtning og tørring, har jeg klippet et stykke hvidt hørstof og et stykket plastik ud i samme størrelse. På hørstoffet limede jeg et glansbillede på, lagde plastikstykket over og syede det fast med sik sak sting på maskine. Det kan godt skride lidt under syningen så det er en fordel at hæfte det fast i hjørnerne først, det kan ikke ses når det er syet færdigt. 

IMG_3214

Jeg synes det er noget så hyggeligt at lave kreative ting og at filte er både nemt og sjovt, så jeg er godt igang med flere projekter. Jeg synes at resultatet er blevet rigtig fint og kaffevarmeren passer lige til en lille stempelkande som jo faktisk kan bruges både til kaffe og te. 

Matriale: Fritidsgarn fra Sandnes ca. 2 nøgler a’ 50 gram.

Filtet kaffevarmer til en lille stempelkande: 

Start med at slå 36 masker op på pinde nr. 5 og strik glatstrik. Start med en pind vrang og strik 45 pinde. Herefter begynder indtagningen således: tag 1 maske ind i begyndelsen og slutningen af de næste 4 pinde, i alt 8 masker. Strik vrang tilbage efter sidste indtagning. Luk 3 masker af i begyndelsen af de næste 4 pinde. Luk de resterende masker af og stik en magen til. 

Enderne hæftes og de 2 stykker vaskes i maskine ved 40 grader. Det er bedst at der er andet tøj med i maskinen så filtes det bedre, ellers vaskes det en gang til. Efter vask strækkes stykkerne ud så de har en fin form og er ens. Lad dem tørre på et håndklæde ved stuetemperatur. 

Efter evt. dekoration på et af stykkerne syes de 2 stykker sammen med en kontrastfarve og  lidt store sting.

IMG_3216

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Kommentarer

 1. Hanne skriver

  Hej Betina – jeg har fundet din opskrift på kaffe varmer og syntes den er virkelig fin. kan du skrive de færdige mål ?
  Eller mål på lille stempelkande?

  • Betina skriver

   Hej🌸🌸🌸 Mange tak☺️.
   Min kaffevarmer måler ca. 24 x 24 cm og passer til en lille stempelkande fra Ikea.
   Venlig hilsen
   Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2023 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »