Disse søde proteinfyldte dadelkugler er lækre og et godt alternativ til søde sager, som oftest er fyldt med sukker og andre usunde sager. Jeg har ofte en frygtelig sød tand specielt om aftenen og disse her kan altså spises uden dårlig samvittighed. Det passer perfekt til mit behov for lidt sødt ind imellem og jeg vil nyde et par stykker til min te om eftermiddagen og som lidt hygge om aftenen, hvis den søde trang melder sig.
De søde proteinfyldte dadelkugler er fyldt med sunde og økologiske sager. Jeg har bl. a. brugt græskarproteinpulver, som både er sundt og mætter godt samt en masse andre gode ting.
De smager skønt rullet i lakridspulver, kakao eller kokosmel og tænk at spise disse lækre sager uden dårlig samvittighed. Denne opskrift giver en stor portion kugler, men kan sagtens halveres. Jeg ved bare at de hurtig er spist så derfor har jeg lavet denne store portion. Jeg ruller dem efterhånden som skal spises og opbevarer dem på køl hvor de sagtens kan holde sig et godt stykke tid.
Søde proteinfyldte dadelkugler:
- 20-24 dadler
- 1/2 dl valnødder
- 1/2 dl cashewkerner
- 1/2 mandler
- 1/2 dl sesamfrø
- 2 spsk. peanutbutter
- 2 spsk. kokosolie
- 2 spsk. græskarproteinpulver
- Lakridspulver
- Kokosmel
- Rå kakao
- Alle nødder og kerner blendes. Dette gøres lettest i en foodprocessor med kniv. Tilsæt dadlerne uden sten og blend det godt sammen.
- Tilsæt peanutbutter og kokosolien og kør det godt sammen. Tilsæt til sidst græskarproteinpulver og bland det igen.
- Stil dadelmassen i køleskabet i mindst en time og gerne til næste dag.
- Tril kugler som rulles i fx rå kakao, lakridspulver eller kokosmel.
- Opbevar kuglerne på køl og rul dem først i lakridspulver eller kakao ved servering, da det hurtigt bliver fugtigt og kedeligt.
De kan spises med god samvittighed og indeholder udelukkende sunde og økologiske sager. De er populære her i huset og jeg er spændt på hvor længe de holder. Det er dog ikke noget problem hvis vi løber tør for for dem for de er så hurtige og nemme at lave.
Skriv et svar