Søndag morgen bagte jeg disse langtidshævede gulerodsboller til min familie. Det er en opskrift som både er gammel, men også meget brugt for bollerne er både nemme at lave og smager godt. Det bliver de der lækre bløde boller som bare er så gode, men de er her er lidt mere sunde, da de er tilsat groftrevne gulerødder.
Dejen blev hurtigt rørt sammen på køkkenmaskinen mens jeg også var igang med at lave en salat til aftensmaden lørdag aften. Skålen blev dækket med en tallerken og et håndklæde inden det blev stillet udenfor i kulden. Der stod den til søndag morgen hvor den blev taget ind i varmen igen.
Bollerne blev formet med 2 spiseskeer og sat på en bageplade med bagepapir. Herefter blev de penslet med lidt A-38 og drysset med solsikkekerner og stillet ind i den varme ovn.
Langtidshævede gulerodsboller, 12-18 stk.:
- 2 dl A-38
- 2 dl koldt vand
- 2 dl kogende vand
- 10 g gær
- 1 dl rapsolie
- 3 store groftrevne gulerødder
- 1 dl solsikkekerner
- 2 tsk. salt
- 2 dl havregryn
- 1 dl boghvedegryn
- 800 g hvedemel
- Rør væden med gær og salt. Tilsæt de øvrige ingredienser og gem noget af hvedemelet. Rør det godt på en køkkenmaskine i ca. 5 minutter. Dejen skal være fugtig og lidt klistre.
- Dæk skålen til med folie og stil det koldt natten over. Dejen skal ikke røres i når den er færdig hævet.
- Næste morgen sættes dejen på en bageplade med bagepapir. Brug 2 spiseskeer og kom 12-18 klatter på pladen. Tryk dem let flade og pensl dem med yoghurt eller vand.
- Bag bollerne ved 180 grader og varmluft i 20 – 25 minutter.
- Afkøl bollerne på en rist.
Skriv et svar