Mandeldrøm

Endnu en dejlig sensommerdag og med stor lyst til at bage en lækker kage og de frosne cookies med heksehyl.
Kagen er en mandelbund med rabarberskum og friske bær på toppen.

Startede med en runde i haven på jagt efter rabarber, jeg fik også samlet de godt 300 g som skulle bruges. Så er det også slut med at høste rabarber for i år. Rabarberne står forskellige steder i haven og jeg vil gerne have nogle flere. Jeg har samlet lidt frø fra i år og de er nemme at formere selv.
Blåbærene giver godt endnu og blev også brugt på kagen.

Rabarberskum:
1/2 l fløde 
300 g rabarber i små stykker
150 g rørsukker
1 spsk kartoffelmel
Korn fra en stang vanilje
Dette kommes i et ildfast fad og bages i ca. 30-40 min. Ved 175 gr.
Køles af, blandes godt sammen og kommes til sidst i den piskede fløde.
Bunden laves af:
5 æggehvider
200 g sukker
200 g groft blendede mandler med skal
Æggehvider piskes stive, sukker tilsættes og piskes med. Derefter vendes mandelmelet i.
Massen kommes i en beklædt springform på 24 cm og bages ved 175 gr i 25 min.
Bunden køles af og vendes ud på et kagefad.
Rabarberskummet kommes på, jordbær og blåbær kommes på toppen sammen med lidt høvlet mørk chokolade.

Jeg fik også bagt de frosne heksehyls cookies. Har man hang til lakrids så er disse perfekte. Jeg har fået fat i en pose med 1 kg heksehyl og de ligger nu et forsvarligt sted og venter på at blive brugt til flere cookies. Det bliver de snart!

Disse cookies er virkelig meget lækre og er fundet på bloggen madsymfonien.dk

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2025 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title