Marmelade af Bergamotte

Lige nu er det sæson for de aromatiske og smagsfulde Bergamotte. De altea duftende citrusfrugter er blevet mine favoritter og jeg har købt en stor portion som der skal laves lækre sager af. Bergamotte er kun i sæson 3 måneder om året, nemlig i december-februar.

De lækre citrusfrugter dufter så skønt af alteabolcher og bruges fx også som ingrediens i earl grey tea.

Økologiske Bergamotte er ikke sådan lige til at få fat i, men efter lidt søgning på nettet fandt jeg dem hos Årstiderne, som bragte dem lige til min dør. 
Den første portion har jeg brugt på en lækker bergamottemarmelade. 

Marmelade lavet af bergamotte smager skønt og er rimelig let at gå til, men kræver som andet marmeladekogning, at man er ved gryden hele tiden, mens den koger ind. Marmeladen er helt uden tilsætningsstoffer og koges ind til den har en lidt tyk marmeladekonsistens, som franske marmelader. Kunsten er at stoppe i tide inden marmeladen bliver for stiv og i stedet bliver til gele.

Det er en fordel at lave en lille marmeladeprøve på en ske efterhånden, som marmeladen bliver kogt. Efter kort tid kan man se om den er, som den skal være og gryden tages af varmen. 

Herefter hældes marmeladen på skoldede glas, jeg valgte små glas, da jeg har planer om at bruge nogle til gaver ♥

Bergamottemarmelade:

  • 600 g økologiske bergamotte
  • 450 g økologisk sukker
  • 750 ml koldt vand
  • Et nip salt
  1. Bergamotterne vaskes grundigt og skæres herefter ud i kvarte og derefter ud i små tynde stykker.
  2. Pil kernerne ud.
  3. Nu koges bergamotten i rigeligt vand i ca. 5 minutter. Dette for at fjerne nogle af de bitterstoffer som sidder i skallen. Efter det korte opkog hældes bergamotten i en si og smid vandet ud.
  4. Hæld bergamotten tilbage i gryden sammen med 750 ml koldt vand, sukker samt et nip salt.
  5. Kog marmeladen ved svag varme i ca. 1 time til marmeladen har den rette konsistens.
  6. Lav marmeladeprøver efterhånden som den koges og rør i den, så den ikke brænder på.
  7. Hæld den færdige marmelade på glas, luk dem og lad dem afkøle inden de opbevares på køl.

 

Tips: Ønsker du dit eget Bergamottetræ kan kernerne såes med det samme i så og priklejord. 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title