Denne salat med nye kartofler i pesto får vi rigtig meget i forår og sommerperioden. Jeg veksler mellem nye kartofler og fuldkornspasta, men altid med frisklavet pesto. Grønsagerne og frugten er også forskelligt fra gang til gang, det afhænger af hvad der er i køleskabet. Det er skønt at der nu er så mange forskellige grønsager og frugter at vælge imellem, specielt danske og at prisen på økologi er blevet sat ned.
Vi får nye kartofler i pesto til forskellige former for grillet kød og ofte sammen med et langtidshævet brød som bages på grillen. Salaten er super let at lave og tager ingen tid, når grønsagerne er skyllede på forhånd og kun skal skæres ud.
Pestoen har jeg lavet af følgende ingredienser:
2 bundt basilikum ( persille kan også bruges )
2 fed hvidløg
3 spsk mandler, pinjekerner eller andre nødder
Salt, peber
Ca. 1 dl god olivenolie
Det hele køres på en foodprocessor og tilsæt evt. mere olivenolie.
Smages til med salt og peber. Hældes herefter på glas, som opbevares på køl.
Pesto kan med fordel fryses ned i små beholdere.
Til salaten brugte jeg:
Babyspinat
Agurk
Tomat
Jordbær
Rød peber
Asparges
Et drys af hakkede ristede mandler
Skriv et svar