Da jeg forleden lavede grøntsagsjuice havde jeg på forhånd planlagt at bruge pulpen til en ovnbagt æggekage. Normalt vasker jeg bare de forskellige frugter og grønsager, men idag har jeg skrællet gulerødderne mens squashen fik lov til at indgå med skræl på. Det er en rigtig god måde at bruge det hele på og undgå madspild.
Ovnbagt æggekage:
- 400 g grøntsagspulp
- 6 æg
- 1 dl skyr
- Salt, peber og muskatnød
- Grøntsagspulpen kommes i et ildfastfad.
- Æggene piskes sammen med skyr og krydderier hvorefter det hældes over grøntsagspulpen.
- Bages i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader.
Mens æggekagen blev færdig lavede jeg nogle hvidløgsbrød til, som efterfølgende blev bagt i ca. 10 minutter ved 220 grader. De er lette at lave og også en god måde at få brugt en rest brød på. Brødet er skåret i skiver som pensles med olivenolie, hvidløg og groft salt.
Jeg bruger meget æble når jeg laver juice og her bruger jeg bl.a. pulpen til disse lækre æbleboller.
Skriv et svar