De første rabarber er ved at være klar til at blive brugt og de første har jeg brugt til at lave en portion rabarbermuffins. Der er mange gode ingredienser i dejen bl.a. (hjemmelavet marcipan) uden sukker, frisk ingefær og citron. Dette giver nogle lækre muffins med en frisk smag og med et et mindre indhold af sukker. De er også lidt grove i det da jeg har valgt at bruge mandelmel som en del af melindholdet.
Til ca. 20 muffins har jeg brugt følgende ingredienser:
- 175 g smeltet smør
- 250 g rabarber i små stykker
- 2 spsk. rørsukker
- 4 æg
- 80 g rørsukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 1/4 tsk kardemomme
- 50 g mandelmel
- 125 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 100 g hjemmelavet marcipan uden sukker, opskriften findes her
- 1/2 revet citron
- Saften fra 1/2 presset citron
- 1 1/2 tsk revet ingefær
- hvid chokolade til toppen
De små stykker rabarber vendes med de 2 spsk sukker og stilles til side. Smørret smeltes i en gryde og køles lidt af. Æg, sukker, vaniljepulver og kardemomme piskes godt og luftigt. Tilsæt mel, mandelmel og bagepulver og bland det forsigtigt. Marcipanen rives groft og tilsættes sammen med citronsaft, smør og ingefær. Der røres igen forsigtigt. Rabarberne sies for saft og røres med 2 spsk hvedemel hvorefter det tilsættes dejen. I en fast muffinsform placeres parpirforme og herefter fyldes disse med 2/3 dej. Rabarbermuffins bages ved 200 g i ca. 18-20 min. Afkøles på en rist og får herefter en top hvid chokolade og et drys citronskal.
Skriv et svar