Ribsbuskene har givet godt i år og vi har stort set fået høstet dem alle. De er blevet kogt til saft i en alm. gryde og siet igennem et klæde. Det tager lang tid at ribbe ribsene og jeg har nu prøvet en anden og meget lettere metode. Den sidste portion saft er blevet lavet i min trutti futti gryde og her behøver man ikke at ribbe ribsene først. De er blevet skyllet grundigt og urenheder er fjerne, det er også det eneste. Derefter stod gryden og kogte i et par timer. Det passer sig selv dog skal man sikre sig at den nederste gryde ikke koger tør for vand. Der kom 1500 ml ribssaft ud af portionen og dette har jeg lavet til ribssirup. Det skal bruges bl.a. til min morgenskyr med frisk frugt og nødder.
Jeg brugte:
1,5 l ribssaft
400 g rørsukker
1 stang vanilje
Saften har kogt rimelig længe ved svag varme og under jævnlig omrøring. Der er forskel på pektinindholdet i de tidlig høstede ribs og i de sene. Der er mest pektin i umoden frugt og de sidste ribs vi høstede var godt modne og mest søde. Pektinindholdet sørger for at saften stivner og derfor tog det længere tid med denne saft.
Portionen blev kogt ind til ca. 1 l sirup.
Skriv et svar