Stiklinge af David Austin rosen, Constance Spry

IMG_3492

At lave sine egne roser er faktisk ikke så svært og laves bedst i sensommeren, i august måned. Her høster jeg en stak rosengrene fra indeværende år som hverken er for bløde eller hårde. Jeg klipper dem lige over i den ene ende og skrå i den anden i ca. 15 cm længde og fjerner alle blade undtagen et bladsæt i den ene side, øverst hvor stiklingen er klippet skrå.

Sidste år i august klippede jeg stiklinge af David Austin rosen, Constance Spry. Det er en rose som jeg har haft en del år efterhånden og den er så utrolig smuk. Det er en buskroser som vokser op ad vores skur og den bliver større og smukkere jo ældre den bliver.

På dette tidspunkt har jeg alligevel et højbed som står tomt efter sommerens afgrøder. Jorden renses og løsnes hvorefter det er klar til rosenstiklinge vinteren over. 

IMG_3490

Jeg bruger rodsætningsmiddel men det kan også lade sig gøre uden, det giver bare flere roser er min erfaring. Når højbedet eller store potter er klar med renset og løsnet jord så er det bare at gå i gang. Den lige ende af rosenstiklingen dyppes evt. i rodsætningsmiddel og sættes i en forberedt hul i jorden. Sæt gerne rosenstiklingene på række med afstand så bladene ikke rører ved hinanden. 

Jorden holdes fugtig og plantes der i potter kan man med fordel sætte en pose over så der holdes på fugten, klip hjørnerne af posen så der kommer lidt luft ind. Stil potterne på et beskyttet sted uden alt for meget blæst og kulde, gerne lidt lyst op ad en mur. Så er der kun at vente på at det bliver forår og tid til at plante de nye roser ud hvor de skal være. 

IMG_3491

De nye roser kan sagtens plantes om i store potter indtil de skal plantes ud et blivende sted. Måske skal nogle gives som gave,  hvilket jeg har planer om ♥. Resten skal plantes i vores nye gårdhave, side om side med Dronninge buske. 

IMG_3493

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest from Instagram

Copyright © 2018 · Theme by 17th Avenue

Translate »
Menu Title