Efter en lidt hård uge og ikke så meget tid til at lave mad, endte jeg torsdag med at lave denne thai curry gryde. Jeg havde faktisk glemt at tage kyllingefilet op af fryseren så det nåede ikke at tø helt op. Kylling kræver heldigvis ikke så lang stegetid så det gjorde ikke noget.
Thai curry gryde er meget let og ikke særligt tidskrævende at lave. Vi havde nogle forårsløg som trængte til at blive brugt og sammen med en rød peberfrugt og friske basilikumblade så gav det en rigtig god smag og ikke mindst farvespil til den gule karryfarve.
Jeg valgte at blande lidt røde quinoa i risene og det smagte godt til retten. Vi var 5 til middag og jeg som håbede på en lille rest til min frokost fredag fik en lang næse. Men pyt jeg elsker når min familie gerne vil spise min mad♥
Thai curry gryde:
- 700 g kyllingefilet
- 2 spsk. karry
- 1 ds kokosmælk
- 1 rød peber i mindre stykker
- 3 forårsløg
- 3 kefir limeblade
- 3 stilke basilikum
- 1 spsk. fish sauce
- 1 tsk.kokossukker
- 1 tsk. salt
- smagsneutral kokosolie
- 4 dl Basmatiris
- 1 dl rød quinoa
- 8 dl vand
- Salt
- Sæt ris, quinoa og salt over og bring det i kog. Kog det ved svag varme i 15 minutter og lad det stå i 10 minutter med låget på.
- Kom kokosolien i en gryde og svits karryen heri. Tilsæt kyllingestrimler lidt efter lidt og brun den godt af i karryen. Tilsæt forårsløg og herefter en dåse kokosmælk.
- Sæt ris, quinoa og salt over og bring det i kog. Kog det ved svag varme i 15 minutter og lad det stå i 10 minutter med låget på.
- Tilsæt kefirlimeblade og basilikum. Lad retten småkoge i 10 minutter.
- Herefter kommer peberfrugten i og retten smages til med fish sauce, kokossukker og salt.
- Server thai curry gryden med ris og quinoa.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar