Grov gode muffins med blåbær

Sikke et fantastisk skønt forårsvejr der har været de seneste dage. Det er blevet stor nydt og lørdag nød vi dagen i sommerhuset hvor vi bl.a. fik mere styr på den overdækkede terrasse. Vi er dog langt fra færdige endnu, men det er kun planter og lidt mere hygge der mangler. Jeg glæder mig til at tilbringe mange hyggelige timer derude med masser af strik og læsning ♥

Lørdag morgen startede jeg dog med at bage en portion grov gode muffins med blåbær. Dejen havde jeg sat igang fredag og efter en nat i køleskabet var den klar til at blive forvandlet til lækre madmuffins med blåbær. Det er grove brød som smager skønt med et lag iskoldt smør og skal ikke forveksles med søde kager. 

Blåbærene havde jeg i fryseren fra høsten sidste sommer og de smager dejligt i disse muffins. Jeg har sødet lidt med honning og vaniljepulver, intet andet.

Frokosten blev igen nydt på terrassen og med lækkert fisk fra Borring Fisk. Vi slog også vejen forbi vores faste vejbod og jeg må snart huske at tage billeder af alt de friske sager, som hun har der. Vi købte nye danske skoleagurker og små tomater som hun handler lokalt. Lidt krydderurter, blomster og frisk æblemost blev det også til.

Grov gode muffins med blåbær, ca. 12 stk.:

  • 125 g frosne eller friske blåbær
  • 1/2 L vand
  • 15 g gær
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. salt
  • 1/4 dl rapsolie
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl ølands hvedemel
  • 4-5 dl hvedemel
  1. Bland vand med gær, salt, vaniljepulver og honning.
  2. Tilsæt blåbær, havregryn og ølands hvedemel. Rør det godt sammen.
  3. Tilsæt hvedemel til det har den rette konsistens for langtidshævet dej, som en tyk grød.
  4. Stil skålen tildækket på køl natten over.
  5. Næste morgen tages dejen ud og står gerne på bordet en times tid.
  6. Skyl en silikone muffinsform i koldt vand og fordel dejen i 10-12 stk. 
  7. Bages ved 180 grader i ca. 20 minutter, jeg brugte 25% damp men en alm. ovn kan sagtens bruges også.
  8. Efter endt bagning tages formen ud, ovnen slukkes og ovndøren lukkes.
  9. Tag muffins ud af formen, stil dem på en plade og kom dem i ovnen. Giv dem ca. 10 minutter ved det sidste varme så det nederste også bliver sprødt.

En hyggelig dag med oprydning, vinduespudsning og lidt rengøring på den overdækkede terrasse. Jeg glæder mig til at indrette med bambusmøbler, puder, planter og blomster.

Den blå fætter Bille var faldet ned i et glas, heldigvis var der masser af liv i den og den kom ud i brændestakken. Der er masser af liv ved sommerhuset, en fasan bor i det høje græs bag tujaerne og en due måtte tydeligvis lade livet kunne vi se. Der var fjer over alt på græsplænen, tror det er måren der har været på spil. Den bor heldigvis ikke hos os, men kommer på besøg kan vi se.

Et stort arbejde venter med alt mit sølvplet eller to tårnet sølv. Jeg har samlet det gennem mange år og ofte fundet det til under en 10’ stykket. Det bliver pudset en gang om året og er et stort arbejde, men ikke i år for jeg har en plan. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title