Sikke en blæst der er ovenpå weekendens dejlige solskin og varme. Sol, sol, kom igen, solen er min bedste ven…… Det er koldt og blæsende, lige tid for en gang varm Chili sin carne. Det smager dejligt og varmer også godt med de gode krydderier i.
Chili sin carne er super enkel at lave og egentlig kan man bare bruge det som man lige har i grøntsagsskuffen. Jeg har brugt squash, butternut squash, søde kartofler samt gulerødder, løg og hvidløg som jeg altid kommer i.
Sammen med alle grønsagerne skulle der også lidt protein i og denne gang brugte jeg sorte bønner. Jeg har kogt en ordentlig portion for jeg har også planer om at bage en chokoladekage i en af de nærmeste dage.
Det er både billigere og bedre for miljøet at koge sine bønner selv, men jeg har nu også et par dåser på lager, hvis jeg skulle få en pludselig indskydelse om en eller anden ret med bønner eller kikærter i.
Det blev en god portion Chili sin carne jeg fik lavet, så der er også til madpakken de næste par dage.
Chili cin carne:
- 1 grøn squash
- 2 søde kartofler
- 1/2 butternut squash
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1/2 rød peberfrugt
- 3 ds. økologiske hakkede tomater
- 250 g sorte bønner
- 1 lille dåse majs
- Ca. 6 dl vand
- 1-2 tsk paprika
- 1/2 tsk. chilipulver
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. koriander
- Salt og peber
- Frisk timian
- Limebåde
- Skyr
- Olivenolie
- De forskellige grønsager rengøres, butternutsquash, gulerødder og søde kartofler skrælles. Alle grønsager skæres i mindre tern og hvidløgene hakkes.
- Sauter løg og hvidløg i olivenolie, det skal ikke tage farve. Tilsæt de øvrige grønsager undtagen peberfrugt og sautere let. Herefter tilsættes de flåede tomater, vand og krydderierne. Lad det småkoge i 10 minutter og tilsæt herefter peberfrugt, majs og bønner. Giv det ca. 5 minutter til alt er rygende varmt.
- Server Chili sin carne med en skefuld skyr, et drys frisk timian og en båd lime.
Skriv et svar