Jeg har på det seneste rigtig fået brugt af de jordbær som kom i fryseren sidste sommer og der er snart ikke flere. Jeg er vildt med jordbær og har lavet en portion jordbærgrød med chiafrø og ahornsirup. Denne jordbærgrød kan spises med god samvittighed da den ikke indeholder sukker, men er sødet med ahornsirup.
Jeg er blevet fan af at søde med ahornsirup i stedet for sukker. Det giver også en dejlig sød smag og belaster ikke kroppen på samme måde som raffineret sukker. Ahornsirup er et naturprodukter som kommer fra Canadiske ahorntræer, der tappes for saft om foråret.
Istedet for at jævne grøden med kartoffelmel har jeg kogt jordbærrene med chiafrø som suger masser af væske til sig og på den måde jævner grøden. Chiafrø er et super lille frø som bl.a. giver energi og som er fyldt med gode antioxidanter.
Jordbærgrød med chiafrø og ahornsirup smager skønt og jeg spiser det bl.a. sammen med skyr og en portion knasende sund granola.
Jordbærgrød med chiafrø:
- 500 g frosne jordbær
- 2 spsk. Chiafrø
- 1/2 tsk. Vaniljepulver
- 1/4 dl ahornsirup
- Lad jordbærene tø op i en gryde. Der bliver en del væske og derfor tilsætter jeg ikke ekstra vand.
- Kom chiafrøene i og bland godt med jordbærrene. Lad blandingen stå i ca. 15-20 minutter.
- Giv jordbær og chia et kort opkog og lad herefter grøden stå lidt så den kan køle lidt af.
- Hæld grøden i en skål og nyd ♥
- Opbevares på køl.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar