Feriens første morgen blev nydt med en lækker morgenmad bestående af havregrød med et strejf af hindbær, solmodne lækre hindbær. Al den sol har givet så mange lækre hindbær i år og jeg plukket i et væk. Vi har en del plantekasser som er lavet af 2 pallerammer sat ovenpå hinanden og i den ene står der hindbær som dyrkes økologisk som resten af haven.
Jeg er vild med hindbær og kan stå og indtage desserten direkte ved planterne. Nu går det jo ikke at spise dem alle med det samme for jeg vil også gerne have et lille lager i fryseren til efterår og vinter.
Min morgengrød med solmodne hindbær smager skønt med et topping af soyayoghurt, hindbær og pecannødder. Soyayoghurt er fyldt med protein og holder mig mæt i lang tid.
Jeg laver denne grød med forskellige bær fra haven, både sommer når bærrene er i sæson og om vinteren direkte fra fryseren.
Jeg har allerede frosset rigtig mange fine hindbær og en stor del er løsfrosset. Jeg fryser dem i poser eller beholdere, ikke ret mange ad gangen. De skal ligge så de ikke rører hinanden. Når de er frosset har jeg fyldt dem i poser, her ligger de løsfrosset indtil de skal bruges. Så er det let at tage det antal ud man skal bruge og de bliver heller ikke så moste.
Havregrød med et strejf af hindbær, 1 person:
- 1 dl havregryn
- 2,5 dl vand
- 1/2 dl solmodne friske eller frosne hindbær
- Hakkede pecannødder
- 1/2 dl soyayoghurt
- Hindbær til pynt
- Start med at hælde havregryn og vand i en gryde. Lad det koge op under omrøring.
- Skru ned for varmen og tilsæt hindbærene. Lad det småkoge under omrøring.
- Anret grøden i en tallerken eller skål og top med soyayoghurt, hindbær og hakkede nødder.
Skriv et svar