Stikkelsbærsaft

I vores have har vi to stikkelsbærbuske, en gul og en rød og i år er der masser af bær på. Jeg må indrømme at jeg ikke er særlig god til at få dem brugt. Det bliver mest til lige at spise dem direkte fra busken, når de er modne og stikkelsbærgele, hvis jeg ellers husker at plukke dem inden de modner. 

Det er jo egentlig synd at de ikke bliver brugt for stikkelsbær er et fint lille bær som ikke ret tit kan købes i butikkerne og hvis det endelig sælges er det i små mængder til en ret høj pris. Vores guld skal bruges og det blev i første omgang til denne dejlige og smagsfulde stikkelsbærsaft med en dejlig gylden farve. 

Søndag fik jeg plukket 2 kg af de gule bær  som jeg har kogt saft af. Stikkelsbærsaft smager dejligt og jeg blander det som sædvanligt med iskoldt danskvand. Der er stadig mange bær på buskene og jeg har planer om at lave stikkelsbærmarmelade og så måske noget mere saft.

Saften hælder jeg på glasflaske og jeg fryser cirka halvdelen af saften ned i fryseposer,- med 750 ml saft i hver pose som passer til en glasflaske når det er tøet op.

Stikkelsbærbuske har nogle spidse torne som man skal passe godt på, når man plukker bærrene. I løbet af ugen har jeg plukket flere stikkelsbær, også de røde som ikke er særlig store i år, men lidt har også ret ♥

Stikkelsbærsaft, ca. 1,2 liter:

  • 1 kg skyllede stikkelsbær
  • 1/2 liter vand
  • Saften af 1/2 citron
  • 400 g rørsukker
  1. Hæld stikkelsbær i en gryde sammen med vand og lad det småkoge under låg i ca. 30 minutter. Herefter hældes stikkelsbær og saft i en si beklædt med et klæde. Jeg bruger et tyndt stykke bomuldsstof som jeg har skyllet med koldt vand. 
  2. Lad saft og bær dryppe godt af og pres evt. det sidste saft ud.
  3. Saften hældes i gryden sammen med citronsaft og sukker. Giv det et kort opkog.
  4. Lad saften køle af inden det hældes på skoldede flasker eller i poser til frost.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest from Instagram

Copyright © 2018 · Theme by 17th Avenue

Translate »
Menu Title