Den fineste rosengele og varme dage i sommerhuset

Når vi er i sommerhuset slutter vi altid dagen af med en tur til stranden. Lige nu dufter der skønt af en blanding af hav og hybenroser, som vokser mange steder langs stranden. I weekenden plukkede jeg kronblade fra hyben roser til en portion rosengele, som smager så dejligt til fx nybagte boller. 

Endnu en dejlig weekend er blevet nydt i sommerhuset. Det dejlige sommervejr er jo helt fantastisk og feriestemningen er så småt begyndt at indfinde sig. Der er kun en lille uge til min ferie starter og jeg håber inderligt at det dejlige vejr forsætter. En stor del af ferien vil vi bruge i sommerhuset og nyde at det nu endelig er så godt som færdigrenoveret. 

Ud over at spise lækre frokoster og nyde livet i hængekøjerne brugte vi også lidt tid på at rydde op udenfor og gøre klar til ferien. Jeg har flyttet lidt rundt på planter, potter og andre hyggelige ting. Vores fortrukne vejbod sælger også planter og der ryger altid lidt med sammen med grønsagerne. Denne gang havde hun de fineste hortencia i blå og lilla nuancer og de kom med hjem i sommerhuset. De står så fint i en zinkkasse på det lille bord, som stod i sommerhuset da vi overtog det. Det er blevet malet hvidt som så meget andet og er så fint.

Mit ynglingssted i sommerhuset er ude på den overdækkede terrasse, hvor jeg vil glæde mig til at lave hyggelige ting i min ferie. Her er plads til hyggelige frokoster, til at male, læse, strikke og måske til en lille lur.

Det er rigtig hyggelig at lave rosengele og det tager ikke lang tid at lave. Jeg har først kogt og siet bladene, hereftersaften kom på køl til jeg havde tid til at lave det sidste. Man kan også sagtens lave det hele på en gang og kronblade fra almindelige haveroser kan også bruges. 

  • 5 dl sammenpressede rosenblade
  • 500 g rørsukker
  • 5 dl vand
  • 1 tsk. vinsyre
  • 2 spsk. gul Melatin
  1. Vand og vinsyre bringes i kog, hvorefter rosenbladene tilsættes.
  2. Rosenbladene koges under låg i 5 min hvorefter det sies. 
  3. Rosenvandet hældes tilbage i gryden og Melatin blandet sammen med 2 spsk. sukker tilsættes under omrøring.
  4. Dette gives et kort opkog, gryden tages af varmen, sukkeret tilsættes og geléen koges i 1/2 minut.
  5. Rosengeleen skummes og hældes på Atamonskyllede glas, som først lukkes dagen efter.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest from Instagram

Copyright © 2018 · Theme by 17th Avenue

Translate »
Menu Title