Så er det blevet tid til at lave en portion mysli igen og denne gang er det blevet til glutenfri honningristet mysli uden sukker og udelukkende med sunde økologiske sager.Det er nu ikke de store anstrengelser der skal til for at lave myslien glutenfri, – kun glutenfri havregryn.
Den glutenfri honningristede mysli bruger jeg til forskellige lækre sager som fx. ovenpå skyr sammen med frugt eller bær og som drys ovenpå frugtsuppe.
Glutenfri honningristet mysli:
- 5 dl havregryn
- 1/2 dl boghvedegryn
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl kokosmel
- 1/2 dl hampefrø
- 1 dl hakkede mandler
- 1 dl hakkede paranødder eller valnødder
- 1 1/2 dl flydende honning
- kokosflager
- Bland de tørre ingredienser på nær kokosflager og kom det i en bradepande beklædt med bagepapir.
- Hvis det er almindeligt fast honning kan det smeltes i microbølgeovnen. Kom det ovenpå de tørre ingredienser og bland det godt sammen.
- Kom bradepanden i en 175 grader varm ovn og giv det først 10 minutter. Rør i myslien og giv den 6 minutter mere. Rør i myslien og kom kokosflagerne ovenpå. Herefter får det 6 minutter mere og tages ud af ovnen til afkøling. Men hold øje med det for det er forskelligt fra ovn til ovn, hvor længe det skal have.
- Når myslien er afkølet kan den komme på glas med låg.
Skriv et svar