Langtidshævet glutenfri boller

image

I fredags da jeg lavede boller til vores mine kollegaer og vores fredagshygge lavede jeg også en portion glutenfri boller. Jeg lavede dejen torsdag aften og delte dejen op i to dele. Jeg synes at det er svært at lave glutenfri boller uden at de bliver flade, tørre og kedelige. Derfor valgte jeg at dele dejen i de to dele for at afprøve om de blev bedst af at blive bagt med det samme eller efter en langtidshævning.

Den ene del satte jeg på køl og den anden stod og hævede en times tid før der blev formet 4 boller. De blev bagt og resultatet blev det samme som tidligere, tørre, flade og kedelige.

Næste morgen tog jeg den anden dej frem fra køl og formede 5 boller med 2 spiseskeer. Jeg rørte dejen forsigtigt da den var meget luftig og fin.

Disse boller blev bagt ved samme temperatur som dagen før. Efter den samme bagetid tog jeg dem ud og lod dem afkøle inden de blev pakket ned.

Resultatet blev rigtig godt og de smagte tilmed skønt. Endelig har jeg fundet en opskrift og metode som giver lækre glutenfri boller. Det er simpelthen bedst med langtidshævet dej.

image

Lørdag aften lavede jeg endnu en dej og med en tilføjelse af lidt havregryn. Det er helt klart en fordel af køre denne dej på en røremaskine da glutenfridej bliver bedst af at der bliver pisket luftig.

Langtidshævet glutenfri boller, ca. 8 stk.:

  • 10 g gær
  • 1/2 l vand
  • 1 spsk. loppefrøskaller
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 50 g kokosmel
  • 200 g fuldkorns rismel
  • 50 g hørfrø
  • 25 g sesamfrø
  • 50 g groft majsmel
  • 50 g hel boghvede
  • 25 g majsstivelse
  • 30 g glutenfri havregryn
  1. Start med at blande loppefrøskaller og vand. Lad det stå og trække i 5 minutter, mens de andre ingredienser gøres klar.
  2. Kør vand og loppefrøskaller på maskinen i 2 minutter og tilsæt herefter de øvrige ingredienser. Kør dejen i mindst 5 minutter. Den skal være som en tyk grød og tilsæt evt. mere fuldkorns rismel.
  3. Dæk skålen med folie og stil dejen ved køleskabstemperatur til næste morgen.
  4. Dejen skal endelig ikke røres i! Form boller med 2 spiseskeer og gør dem lidt høje.
  5. Bollerne bages ved 200 grader i 20-25 minutter og jeg brugte varmluft.
  6. Når bollerne er afkølede opbevares de i en pose. De kan sagtens fryses.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title