Jeg har fået en ny favorit smag og er lidt vild med denne hasselnøddesmør. Jeg har lavet min første portion i dag og det bliver bestemt ikke sidste gang. Det er lykken at have et glas med sådan en lækker smag stående i køleskabet som nu er klar som topping til morgenmad, pandekager, is, kager og sunde sager. Her er det kun fantasien som sætter grænser.
Jeg har lavet portionen af ristede afkølede hasselnødder og et nip salt, intet andet. Det er virkelig det mindste at lave selv og tager under 10 minutter når nødderne er ristede og hvis man har en god foodprocessor.
Hasselnøddesmør, et lille glas:
- Ristede hasselnødder
- Et nip salt
- Hasselnødderne lægges på en bageplade på bagepapir og ristes i ovnen ved 175 grader i 10 minutter eller til de har fået nok uden af blive for mørke. Det er lidt af en ballancegang.
- Afkøl hasselnødderne lidt og kom dem derefter i en plastpose som gnides og mosles indtil skallerne har løsnet sig.
- Kom hasselnødderne i foodprocessoreren sammen med et nip salt og kør det til det bliver flydende. Skrab siderne på skålen ind imellem for at få alt blendet godt med.
- Når hasselnødderne er blevet flydende er hasselnøddesmøret færdigt. Det hældes på glas og opbevares i køleskabet.
Skriv et svar