Iskold og duftende urtedrik

Lige nu bugner haven af afgrøder og jeg høster i store mængder af frugt, bær og grønsager. Rundt omkring i haven står der små buske af hjertensfryd som citronmelisse også kaldes. Rører man ved bladene kan man godt forstå at planten kaldes noget med citron. Den dufter så skønt og den får lov til at gro hvor den finder plads i vores have.

For år tilbage såede jeg lidt hjulkrone i en plantekasse, bare nogle få frø. De kommer år efter år og skal virkelig holdes nede så de ikke kommer til at fylde alt for meget. Hjulkrone hører til spiselige blomster, dog skal man ikke spise for mange da de kan have en uheldig virkning i større mængder.

Jeg er nu ikke nervøs for at bruge de smukke blå blomster som pynt på kager, i salater eller et glas af denne iskolde og duftende urtedrik. Man skal ikke overdrive og sådan er det jo med alting. Læs mere om hjulkrone.

I morges da jeg var ude at plukke hindbær kom jeg forbi en busk citronmelisse og plukkede et par stængler med sammen med de fine blå blomster fra hjulkronen. De kom i en flaske med koldt vand og står nu i køleskabet til senere brug idag. 

Vi håber jo hele tiden på at solen skal komme frem og varme os. Når det er varmt er det dejligt med noget koldt at drikke og det er dejligt at blive afkølet og slukke tørsten med en iskold og duftende urtedrik.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title