Disse knasende sprøde knæk med kastanjemel bagte jeg sidste weekend. Jeg bager knækbrød med jævne mellemrum, for det er rart at have knækbrød på lager til små knasende mellemmåltider. De er bagt uden nogen form for gluten, er super sunde, mætter dejligt og gode for maven blandt meget andet.
Knækbrød bagt med kastanjemel smager dejligt og tilfører knækbrødene en sødme uden at der på nogen måde er sukker i.
Når de forskellige ingredienser er målt af er dejen hurtig lavet. De tørre dele blandes godt sammen med de våde og herefter er det bare at rulle dejen ud i en passende tykkelse. Det skal rulles tyndt ud men ikke for tyndt for så smuldrer knækbrødene let. Jeg skærer herefter dejen ud i passende stykker med en klejneskærer eller et pizzahjul.
Knækbrødene skal være let gyldne uden at være brune, for at være sprøde. Bliver de taget ud af ovnen for tidligt kan de sagtens bages lidt mere. Knækbrødene er ikke knasende sprøde lige når de kommer ud af ovnen, det kommer når de er afkølede.
Knasende knæk med kastanjemel:
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl sasamfrø
- 1 dl glutenfri havregryn
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 1 dl boghvedemel
- 2 dl glutenfri havremel
- 2 1/2 dl kastanjemel
- 1 1/2 tsk salt
- 1 1/4 dl rapsolie
- 2 dl koldt vand
- 1 tsk glutenfri bagepulver
- De forskellige ingredienser blandes godt, deles i 2 portioner, som hver rulles tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir.
- Herefter skæres pladen ud i passende stykker som evt. drysses med lidt sesamfrø.
- De to plader kommer i en 180 grader varm ovn i ca. 15 – 20 minutter alt afhængig af ovnen.
- Knækbrødene skal være godt gylne og sprøde.
- Tag knækbrødene ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.
- Opbevares i en kagedåse med tætsluttende låg.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar