Vores fine gamle Discorveryæbletræ bugner med store flotte røde æbler lige nu. Jeg bruger alle dem som jeg kan og laver bl.a. masser af æblejuice. Æblerne kan dog bruges til mange andre lækre sager og æblegrød er noget som vi alle kan li.
Jeg har lavet en portion lidt sundere æblegrød denne gang. Den har sødmen fra de modne æbler, lidt vaniljepulver og en smule Muscovado sukker som har meget mere smag end almindelig sukker.
Vi elsker en portion lun nylavet æblegrød med lidt iskoldt mælk på eller iskoldt æblegrød direkte fra køleskabet med en portion soya yoghurt til.
En del af de mange æbler bliver rengjorte, skrællede og i poser til fryseren, for det er dejligt hen over vinteren at kunne lave en portion vaniljeprikket æblegrød ♥
Vaniljeprikket og lidt sundere æblegrød:
- 10 æbler
- 1 dl vand
- 1 spsk. muscovado sukker
- 1 tsk. ren vanilje
- Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne ud i mindre stykker.
- Kom æblerne i en gryde sammen med vandet og kom ved jævn varme. Når æblerne koger tilsættes sukker og vanilje.
- Kog æblerne i ca. 20-30 minutter til de er kogt til grød.
- Lad æblegrøden afkøle lidt og hæld den derefter over i en skål.
- Opbevares på køl.
Simone Markussen skriver
Er så fan af dine veganske opskrifter!!! <3 .
Betina skriver
Dejligt at du kan bruge dem😊