I år har jeg sat mig for at lave rigtig meget hyldeblomstsaft. Vi er fan af hyldeblomstsaft her i huset og jeg laver det i store mængder først på sommeren. Det er lige nu og med det varme vejr skal jeg skynde mig lidt hvis jeg skal nå det i år. Det tager 3-4 dage hvor saften trækker i køleskabet inden den filtreres og hældes på flasker.
Denne gang har jeg lavet en ny variant dels for en ny smag og dels for at prøve at nedsætte mængden af sukker. Jeg har brugt halvdelen af den sukkermængde, som jeg plejer at bruge og søder også med æblemost. Det giver en æble hyldeblomst smag som smager både skønt og ekstra frisk uden at være sur.
Som sædvanligt blander jeg saften med iskoldt danskvand med citrus og det slukker tørsten ret godt. Opskriften er godkendt og jeg må hellere få sat en ny portion over.
Hyldeblomsterne er plukket i sommerhuset fra en hyldebærbusk som er dukket op ud af det blå. Den har fået lov til at vokse til og levere nu masser af store fine hyldebærblomster.
Æble hyldebærsaft, ca. 1,5 liter:
- 30 hyldeblomstskærme
- 1 liter kogende vand
- 2 spsk. citronsyre
- 1 stor øko citron
- 1/2 l æblemost
- 250 g rørsukker
- Fjern synlige smådyr fra hyldeblomsterne og klip de grønne stilke af.
- Kom hyldeblomster i en stor skål sammen med en stor citron i skiver.
- Tilsæt citronsyre.
- Kog vandet op med sukker og hæld det over blomsterne.
- Stil blandingen i køleskabet i 3-4 dage. Rør i blandingen hver dag.
- Efter endt trækning hældes blandingen igennem en finmasket si.
- Bland med æblemost og hæld på flaske eller fryseposer hvis det skal fryses.
Æblemost køber vi i en vejbod ved vores sommerhus på Fyn. Det findes i glasflasker med 750 ml eller i papkasser med 5 liter. Kassen har en smart tappetud og på køl kan æblemosten holde sig i 4-5 uger efter åbning.
Skriv et svar