Så er vores Discovery æbler ved at være klar til høst. Det er rigtig tidligt i år, en måned før de plejer at være modne og der er igen rigtig mange æbler. Høsten af disse skønne æbler strækker sig over et par måneder. De er gode til det meste og en stor del af dem bliver brugt til juice. Det smager fantastisk og er helt lyserødt.
De første æbler har jeg brugt til at lave æblegele af, jeg har brugt en gammel opskrift som jeg har fået af mine børns farmor og det er den samme jeg bruger år efter år.
Æblesaften har jeg lavet i min trutti futti gryde af en lille portion æbler. Der blev ca. 1700 ml saft og det er super nemt at lave saft i sådan en gryde. Den kan desværre ikke bruges på induktion men det har jeg løst ved at købe en kogeplade i Harald Nyborg.
Når saften er færdig skal den stå til næste dag for at blive lidt mørkere i farven. Derefter koges den til en lækker æblegele. Jeg plejer at lave rigeligt så jeg har lidt at dele ud af og de første har da også meldt sig til;)
Til æblegeleen har jeg brugt:
1 liter saft
750 g rørsukker
1/2 stang vanilje (stangen koges med)
Portioner gav 8 små glas.
Skriv et svar