Denne lækre og fløjs bløde amaranthgrød lavede min datter til os i lørdags. Det er dejligt at blive nurset lidt om når man er influenza ramt igen og dejligt med grød, når man har ondt i halsen. Denne varme amaranthgrød blev vendt med lidt mandelmælk og serveret med frisk frugt og et drys kakaonibs. Det er en grød som mætter godt og længe da amaranth indeholder meget protein.
De aromatiske frø høstes i Sydamerika og er kendt som Inkaernes vidundergryn. Amaranthfrø kan udover grød også bruges i brød og kager. Amaranth er som sagt rig på protein men også fyldt med sunde mineraler og som et ekstra plus er det glutenfri.
Jeg spiser oftest grød til morgenmad og denne grød bliver en af favoritterne fremover ♥
Blød amaranthgrød med frisk frugt, 2 personer:
- 2 dl amaranth
- 4 dl vand
- 1 1/2 dl mandelmælk
- Frisk frugt
- kakaonibs
- Bland amaranthgryn og vand i en gryde, bring det i kog.
- Rør det godt sammen og kog videre på lavt trin med låg i ca. 20 minutter.
- Rør i det ind imellem og særligt til sidst. Sluk og lad herefter grøden stå med låg i ca. 5 minutter.
- Rør mandelmælk i grøden og rør det godt sammen.
- Anret grøden i skåle sammen med frisk frugt og kakaonibs.
//Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar