Pavlova med jordbær og fløde

IMG_3414

Sikke en dejlig forårs weekend det har været. Vi har nydt det rigtig meget for endelig er det ved at blive lidt varmt og solen får mere og mere magt. Det hele spirer og gror så det er bare med at komme ud og nyde det. Vi har været på dejlige skovture og lavet lidt arbejde i haven.

Lørdag bagte jeg en stor portion Pavlova som vist godt kan gå ind under en forårskage. Denne gang blev det små flade pavlova med en sej midte, som jeg er ret vild med. Jeg overdrev nok portionen lidt for jeg fyldte 4 plader med disse lækkerier. 

De skal dog nok blive spist og de kan godt gemmes lidt i en kagedåse. Vi har nydt den første portion Pavlova lagt sammen to og to med flødeskum iblandet hakket mørk chokolade og friske jordbær on the side. Det var en ret lækker dessert, som vi godt kan nyde igen. 

IMG_3413

Jeg bagte alle 4 plader på en gang og derfor skulle de også have lidt mere tid. Portionen er stor og kan sagtens halveres. Bager man 2 plader ad gangen kan man nøjes med at bage dem i  ca. 1 1/4 – 1/2 time, alt efter hvor sej kagen skal være.  

IMG_3410

Pavlova med jordbær og fløde: 

  • 350 g æggehvide
  • 5 dl sukker
  • 1 tsk. Majsmel
  • 1 tsk eddike
  • Hakket mørk chokolade, 72% 
  • Piskefløde
  • Jordbær eller andet frugt
  1. Pisk æggehviderne til de begynder at stivne.
  2. Tilsæt sukkeret og pisk til hviderne  danner små toppe. Nu røres majsmel og eddike i. 
  3. Kom den piskede dej i en sprøjtepose med en passende tyl i. Jeg brugte en stor rund men en stor stjerne tyl er også fin.
  4. Lav Pavlova i den ønskede størrelse og kom pladerne ind i en 150 grader varm ovn som med det samme bliver skruet ned til 100 grader. Giv dem først 1 1/4 time og muligvis 1,5 time. Der er rigeligt så man kan smage sig frem.
  5. Afkøl kagerne og læg dem sammen to og to med flødeskum iblandet hakket chokolade. Server dem sammen med friske jordbær eller andet frugt. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title