Der er det skønneste vejr i denne weekend og mit ynglings vintervejr. Høj blå himmel, sol og frost, som indbød til en dejlig lang skovtur. Lørdag biksede jeg dejen sammen til denne lækre banankage med chokoladestykker i og mens den bagte gik vi en lang travetur i skoven. Vi er så heldige at være omgivet af skov til snart alle sider, så det er der vi ofte går tur. Vejret er så skønt og meget meget koldt, så det var en tur i fuld udstyr, både for Viola’s vedkommende og for os med både hue og varme vanter. Trods kulden mærkes solens varme og at foråret snart kommer ♥
En stak bananer var blevet godt modne og lige perfekte til en banankage, så valget på weekendens kage var ret let og ingen madspild her.
Vel hjemme igen blev et stykke lunt banankage nydt til en dejlig varm kop kaffe.
Ellers er lørdagen blev brugt på strik af min lavendelgenser a la Ganni strik sammen med en lydbog med Leonora Christina Skov som har den sødeste stemme. Bogen er en selvbiografi med titlen “ Den der lever stille”, den er bestemt værd at læse eller som jeg, at lytte til.
Banankagen er hurtigt lavet, hvis man som jeg vælger at lave den på foodprocessoren. Dejen passer til en rugbrødsform på 750-1000 ml, jeg havde en på lidt over 1 liter som så giver knap så høje stykker. Pyt med det for det smager skønt alligevel ♥
Banankage med chokoladestykker:
- 2 modne bananer
- 2 store æg
- 1 dl lys Muscovado sukker
- 100 smeltet smør
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 1 dl fuldkorns hvedemel
- 2 dl hvedemel
- 1 dl hakket mørk chokolade
- Pisk æg og den lyse Muscovado sukker hvidt og luftigt.
- Mos bananerne og hæld dem ned i æggeblandingen og bland det godt.
- Bland mel, bagepulver og vanilje i en skål.
- Smelt smørret, afkøl let og tilsæt smør og mel skiftevis.
- Kør det hele let sammen og tilsæt til slut den hakkede chokolade som forsigtigt blandes i.
- En rugbrødsform på ca. 1 liter fores med bagepapir og dejen hældes i.
- Bag banankage ved 175 grader i 40 minutter.
- Afkøl kagen på en rist.
Skriv et svar