Basilikumpesto med et twist

 

Pesto laver jeg altid selv enten af basilikum eller persille. Denne gang faldt valget på basilikumpesto med et twist da jeg har tilføjet friske skvalderkålskud fra haven. Mit hade ukrudt som faktisk er smadder sundt og som smager dejligt i denne pesto. 

Jeg har brugt en god håndfuld friske skud af skvalderkål og der er rigeligt af dem i haven. Jeg holder dem nede ved at fjerne dem men helt udrydde dem fra haven er nok en umulighed. Så mit motto er IF YOU CAN’T BEAT THEM -EAT THEM!

Basilikumpesto bruger jeg fx sammen med nye kartofler eller sammen med pasta. Det smager skønt i en Salat, noget som vi ofte får som tilbehør til grillretter. Det er næsten altid fast tilbehør i vores køleskab i sommerperioden, for det er så nemt lige at blande en skøn kartoffel eller pastasalat med pesto.

Jeg kommer altid nødder eller kerner i min pesto, mandler, pinjekerner, solsikkekerner eller som denne gang græskarkerner.

Basilikumpesto med et twist

  • Et stort bundt basilikum
  • 1 håndfuld skvalderkål
  • 25 g frisk revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g græskarkerner
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1,5 dl olivenolie
  • Salt & peber

Det hele hældes op i en foodprocessor og køres godt sammen. Det smages til og hældes på glas som opbevares på køl. Det kan holde sig på køl i ca. 1 uge.

TIPS:

Når jeg klipper basilikum så klipper jeg lige over et bladpar, dermed kan man få sin basilikum til at gro igen. De trives bedst inde og jeg har stillet min i orangeriet. 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2023 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title