Butterbeanssalat med mini mozzarella

En dejlig weekend i langsomt tempo er slut. Det har været en weekend uden planer overhovedet og med god tid til afslapning og hygge. Søndag morgen hyggede jeg mig i køkkenet med at lave forskellige lækre sager bl.a. denne  butterbeanssalat med mini mozzarella.

Denne salat er dejlig som tilbehør til fx kylling eller laks, men kan også sagtens spises alene da den mætter godt pga. bønnernes proteinindhold. Og super sund er den også med alle de friske grønsager og krydderurter. 

Jeg har har fyldt den med forskellige friske krydderurter ude fra vores plantekasser på terrassen. Det er herligt at kunne gå lige udenfor terrassedøren og  klippe lidt forskelligt drys til vores mad. Denne gang valgte jeg en herlig blanding af oregano, persille og mynte. Det blev den almindelige mynte, men faktisk har vi en hel del forskellig mynte bl.a. jordbærmynte, æblemynte og appelsinmynte. At tilsætte mynte giver salaten en dejlig frisk smag. 

Salaten er nem og hurtigt at blande sammen af hakkede rødløg, tomater, agurker og rød peber. Alt sammen grønsager fra vores ynglings vejbod, som vi kører forbi på vej til sommerhuset. 

Butterbeanssalat med mini mozzarella:

  • 240 g kogt butterbeans, alternativt en dåse
  • 1/2 rødløg
  • 1 skoleagurk
  • 6 små søde tomater
  • 1 rød peber
  • 2-3 spsk. god olivenolie
  • 2 håndfulde friske krydderurter som fx, mynte, oregano og persille
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 nip salt
  • 1 nip pebermix fra Santa Maria
  • 125 g mini mozzarella 
  1. Start med at skære rødløg og peber ud i fine tern og tomater i mindre stykker.
  2. Skoleagurken deles på langs og kernerne skrabes ud med en lille ske. Skær agurken ud i små tern.
  3. Krydderurterne rengøres og plukkes fra stænglen. Hak det fint og kom det over i en skål.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt sammen.
  5. Salaten kan sagtens holde sig på køl i ca. 3 dage så lav evt. en stor portion så der er til madpakken ♥

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title