Fra tid til anden laver jeg en portion humus som jo er super sund og smager forrygende til mange ting. Denne gang har jeg lavet den med et twist og tilsat en moden avokado til humus’en. Avokadohumus er god som dip til forskellige grønsager, alternativt til smør i sandwich eller som tilbehør til forskellige retter. Det smager dejligt og vi har nu et glas stående i køleskabet, som jeg er sikker på hurtigt bliver spist.
Jeg har valgt den lette løsning denne gang og brugt en dåse økologiske kikærter, men hvis man er lidt på forkant så er det billigere at koge dem selv og på den måde undgår man også at bruge dåser.
Det er super nemt at lave avokadohumus når kikærterne er klar hvilket de var her da jeg brugte dem fra dåse. Det hele blendes sammen og voila’ så har man et glas dejligt avokadohumus ♥
Avokadohumus:
- 1 moden avokado
- 1 dåse kikærter eller 240 g kogte
- 1 fed hvidløg
- Saften af en lille økologisk citron
- 1 spsk. tahin
- 2 tsk. spidskommen
- 1/2 dl koldt vand
- Salt og peber
Blend hele herligheden og smag til med salt og peber. Avokadohumus opbevares i glas på køl.
Skriv et svar