Rosengele

Lørdagen blev nydt og brugt i sommerhuset i det dejlige sommervejr, hvor der blev tid til både arbejde og afslapning. Efter en skøn frokost tog vi os tid til en hyggestund i hængekøjerne, hvor Viola selvfølgelig også var med. 

Vi brugte noget af dagen på oprydning og på at lave kanter omkring 2 af siderne på huset hvor der bliver fyldt op med strandsten. En rose blev også plantet op ad huset og det kommer til at se rigtig hyggeligt ud når den vokser til. Det er en New Down rose som er remonterende, let at formere og bare smuk og sund. 

Apropros roser så blev dagen afsluttet med en tur til stranden hvor jeg på vejen fik samlet en pæn portion kronblade fra lyserøde hybenroser. De er nu blevet forvandlet til en portion rosengele som smager så dejligt. 

Rosengeleen har fået den smukkeste farve som er umulig at gengive på et foto og smagen er bare skøn ♥

Rosengele, 3 små glas: 

  • 5 dl sammenpressede rosenblade
  • 500 g rørsukker
  • 5 dl vand
  • 1 tsk. vinsyre
  • 2 spsk. gul Melatin
  1. Vand og vinsyre bringes i kog, hvorefter rosenbladene tilsættes.
  2. Rosenbladene koges under låg i 5 min hvorefter det sies. 
  3. Rosenvandet hældes tilbage i gryden og Melatin blandet sammen med 2 spsk. sukker tilsættes under omrøring.
  4. Dette gives et kort opkog, gryden tages af varmen, sukkeret tilsættes og geléen koges i 1/2 minut.
  5. Rosengeleen skummes og hældes på Atamonskyllede glas, som først lukkes dagen efter.

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title