Hyldeblomstsaft

Det er juni og tid for at lave dejlig læskende hyldeblomstsaft. Vi har været i skoven for at finde de første udsprungne hyldeblomstskærme og fik samlet til den første portion. I skoven hvor vi samler er de først ved at springe ud nu, så jeg må væbne mig med lidt tålmodighed, inden jeg kan samle ind til en stor produktion af hyldeblomstsaft. Jeg laver det hver eneste år og gemmer den saft, som vi ikke får drukket, i fryseren. Det er nemlig rigtig dejligt at kunne få hyldeblomstsaft om vinteren også. Den er også super lækker som en rygende varm drink hvis man er forkølet, har ondt i halsen eller bare skal have varmen.

Når man høster  hyldeblomstskærmene er det vigtigt at gøre et sted langt fra trafik og forurening. Derfor vælger vi at gå i skoven og ellers plukke dem som vi har i haven.

Den første portion er lige netop færdig nu og hældt på flasker. Lige nu håber vi på et fantastisk vejr i weekenden  så vi kan nyde den iskold.

Jeg har reduceret sukkerindholdet i denne opskrift så det ikke bliver så sødt og det smager stadig forrygende godt.

Hyldeblomstsaft:

  • 30 hyldeblomstskærme
  • 500 g rørsukker
  • 1 tsk. ren vaniljepulver
  • 2 øko citroner i skiver
  • 1 liter kogende vand.
  • 2 spsk. citronsyre
  1. Hyldeblomstskærmene rystes godt fri for små dyr og lægges i en dyb skål.
  2. Rørsukker, vaniljepulver, citronsyre og citron lægges ved.
  3. Hæld det kogende vand over og læg låg på.
  4. Hyldeblomsten skal nu stå koldt i 3-4 dage, hvorefter det siet igennem et viskestykke eller stof.
  5. Rør dagligt i hyldeblomstsaften så sukkeret smelter helt.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest from Instagram

Copyright © 2019 · Theme by 17th Avenue

Translate »
Menu Title