Sikke en skøn weekend det har været og med dejligt vejr. Vi var rigtig heldige med masser af sol, først på en kærestetur til Århus i lørdags og sandelig om solen ikke også var fremme, da vi var i sommerhuset søndag.
Søndag formiddag lavede jeg en stor portion lidt Sundere koldskål med reduceret sukkermængde og havde derfor også lyst til at lave en portion koldskålsknas til, som både er sundere og samtidig indeholder mindre sukker end det som man kan købe.
Min koldskålsknas indeholder udelukkende sunde økologiske sager og er tilmed glutenfri. Den indeholder forskellige nødder og kerner, er tilsat kokosolie som jo er super sundt og sødet med ahornsirup. Efter en tur i ovnen havde jeg en pladefuld sprød og lækkert koldskålsknas.
Det er både lettere at lave en portion koldskålsknas end kammerjunker og det smager forrygende.
Sund koldskålsknas:
- 4 dl glutenfri havregryn
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl cashewnødder
- 1 dl solsikkekerner
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1/2 dl smeltet kokosolie
- 1/2 dl ahornsirup
- Alle ingredienserne blandes grundigt i en skål og hældes over på en bageplade med bagepapir.
- Bagepladen sættes i en 170 grader varm ovn og får ca. 15-20 minutter.
- Efter de første 10 minutter røres der i knasen så det får lige meget over det hele.
- Koldskålsknasen afkøles inden det hældes på glas.
Skriv et svar