Sundere koldskål

Varme sommerdage er lig med iskold koldskål med kammerjunker eller koldskålsknas. Jeg er faktisk vild med koldskål, men spiser det ikke så ofte da det man køber er tilsat ret meget sukker. Det er faktisk ikke særligt svært eller tidskrævende at lave koldskål og jeg lavede en stor portion i morges sammen med sprød koldskålsknas. 

Min koldskåls version er både sødet med økologisk rørsukker og steviadråber, men i meget små mængder. Det smager dejligt, mætter godt da der er tilsat æg  og jeg spiser det med god samvittighed.

Efter mange år hvor vi ikke har kunnet bruge rå æg er det nu igen tilladt da Sundhedsstyrelsen har konstateret at der i hele 2016 ikke var et eneste tilfælde af salmonella efter brug af rå æg i Danmark. Det er jo dejligt let at kunne bruge almindelige æg igen. Jeg fortrækker dog at bruge kontrollerede æg, hvis jeg skal bruge dem rå som i denne koldskål.

Sundere koldskål kan spises på alle tider af dagen, som  et enkelt måltid, mellem måltid eller som dessert. Jeg nød koldskålen til min morgenmad med et drys koldskålsknas ♥

Sundere koldskål, 2 liter:

  • 4 æggeblommer
  • 3 spsk. rørsukker
  • Stevia dråber
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • Saften af en lille øko citron
  • 1 l  kærnemælk
  • 1 l ymer
  1. Del æggeblommerne fra hviderne og pisk disse hvidt og luftigt med rørsukker.
  2. Tilsæt vaniljepulver og pisk det sammen med æggesnapsen.
  3. Ymer tilsættes mens der pisker og herefter tilsættes kærnemælken.
  4. Smag på koldskålen og tilsæt evt. steviadråber en ad gangen mens der smages til. 
  5. Koldskålen hældes på flasker eller en stor kande. 

//Reklame indlæg

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title