Kagedåsen var igen tømt for knækbrød og en ny portion måtte der til. Jeg har bagt en portion sprøde glutenfri knækbrød med teffmel og det er første gang jeg bruger denne melsort, så jeg har været noget spændt på resultatet.
Teffmel er en græsart med nogle meget små frø med en nøddeagtig smag. Det er glutenfri og kan bruges i brød, kager, pandekager og grød. Teff har et højt indhold af vitaminer, protein samt kostfibre.
Den gamle kagedåse er nu fyldt igen med sprøde glutenfri knækbrød med teffmel. De smagerskønt lagt sammen med et stykke godt ost.
Sprøde glutenfri knækbrød med teffmel:
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl glutenfri havregryn
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 1 dl boghvedemel
- 2 dl glutenfri havremel
- 2 1/2 dl teffmel
- 1 1/2 tsk salt
- 1 1/4 dl rapsolie
- 3 dl koldt vand
- 1 tsk bagepulver
- De forskellige ingredienser blandes godt, deles i 2 portioner, som hver rulles tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir.
- Herefter skærer jeg pladen ud i passende stykker. De to plader kommer i en 180 grader varm ovn i ca. 15 – 20 minutter, alt afhængig af ovnen. De skal være godt brune og sprøde.
- Lad knækbrødene afkøle på en rist.
- Opbevares i en kagedåse med tætsluttende låg.
Skriv et svar