Chiaboller

//Sponsoreret indlæg.image

image

Endnu en omgang langtidshævede boller er blevet bagt. De er så lette at lave og helt uden at have hænderne i dejen. Og ved at dejen kan holde sig flere dage i køleskabet så er det ekstra nemt at trylle en portion nybagte boller frem. Dejen bruger jeg også til madbrød når vi griller,- her pensles  de med olie og drysses med favorit krydderier og groft salt. Let og lækkert.

image

Jeg afprøver ofte nye kerner, frø og mel i mit bagværk og denne gang er det chiafrø og fedtreduceret kokosmel, sponsoreret af Bodylab. Chiabollerne er blevet lækre sprøde udenpå og har en god krumme, lækre med smør, en god ost og en klat æblegele. Mums♥

Chiaboller, ca. 12-15 stk.:

  • 4 spsk Chiafrø
  • 4 dl vand
  • 5dl vand
  • 1 1/2 tsk tørgær
  • 2 tsk groft salt
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl fuldkorns spelt
  • 1 dl knækket rug
  • 1 dl fedtreduceret kokosmel
  • 5 dl hvedemel
  1. Start med at sætte chiafrø i blød i de 4 dl vand og lad det stå i ca. 1 time til chiafrøene har suget alt væsken til sig.
  2. Hæld vand og gær sammen, tilsæt chiamassen og bland det godt.
  3. Tilsæt nu det fedtreducerede kokosmel.
  4. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser.
  5. Det hele blandes godt sammen.
  6. Sæt låg eller folie på skålen og stil dejen i køleskabet i 12 timer eller længere. Dejen kan sagtens bruges over 2 dage.
  7. Efter endt hævning formes bollerne med 2 spiseskeer og kommer på en bageplade med bagepapir.
  8. Bollerne bages ved 225 grader i ca. 15 minutter.
  9. Afkøles på en bagerist og nydes gerne lune.

image

Chiafrø er små fine frø sprængfyldte med gode sager og med uendelig anvendelses muligheder. For ikke så længe siden stiftede jeg for første gang bekendtskab med disse små sunde vidundere. Det er frø hvis historie går lang tilbage i tiden men også langt væk fra Danmark. Historien fortæller at det oprindelig blev brugt af de gamle Inka og Mayaindianere i Sydamerika. Navnet Chia er et gammelt indiansk navn og betyder styrke. Idag bruges de også for at give styrke og ekstra energi. Chiafrø går under betegnelsen Superfood og indeholder gode fedtsyrer som omega 3 og 6, de er rige på calcium, kalium, bor, jern og beskyttende antioxidanter.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2023 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »