Påsken nærmer sig og det gav lyst til igen i år at lave fine små påskeæg selv. I de små påskeæg gemmer der sig en hjemmelavet marcipan med smag af pistacie og citron. Det er en marcipan af den lidt sundere slags da jeg har valgt at lave den uden sukker. Den indeholder få men gode økologiske ingredienser og er sødet med agavesirup.
Fine små påskeæg, ca. 24 stk.:
- 90 g smuttede mandler
- 45 g pistacienødder uden salt
- 1,5 tsk. revet citronskal
- 0,25 dl citronsaft
- 0,5 dl agavesirup
- 100 g mørk chokolade 72 % ( evt. uden sukker)
- Mandlerne ristes ved 180 grader i 8 minutter og afkøles herefter
- Blend/ kværn mandle og pistacienødder i en foodprocessor
- Tilsæt citronskal, saft og agavesirup og blend igen.
- Kom marcipanen i en sprøjtepose hvis den skal bruges med det samme eller form det til en aflang firkant i bagepapir og kom på køl.
Smag marcipanen til undervejs og tilsæt evt. mere citronsaft og mindre agavesirup.
Vi bruger marcipan med pistacie til små lækre stykker, pakket ind i mørk chokolade. Man skal bruge en chokoladeform og jeg var så heldig at finde en form med små påskeæg sidste år og jeg kan desværre ikke huske hvor.
- Start med at hakke chokoladen i små stykker.
- Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad og tag herefter skålen af gryden. Tilsæt herefter resten af chokoladen og rør rundt til det hele er smeltet.
- Hæld chokoladen i formen, vent ca. 15 sek. og hæld derefter det overskydende af.
- Stil formen i fryseren i 5 minutter.
- Tag formen ud af fryseren og tilsæt nu marcipanen så formen næsten er fyldt ud. Tryk marcipanen godt på plads med en ske.
- Hæld nu chokoladen over marcipanen med en ske, så det er helt dækket til.
- Stil formen i fryseren 5-10 minutter.
- Tag formen ud og vrid den frem og tilbage til æggene slipper.
- Har påskeæggene kanter skæres disse væk så ægget bliver fint og rundt.
Skriv et svar