Chilli sin carne

En af mine favorit grønsagsretter er denne Chili sin carne, som jeg bliver ved med at vende tilbage til. Den er så dejlig nem at lave og samtidig får man tømt godt ud i grøntsagsskuffen i køleskabet. Det er en ren win win og mindre madspild.

Jeg har lavet en stor grydefuld chili sin carne denne gang og har pakket en del af den ned i mindre portioner, som jeg har smidt i fryseren. Jeg arbejder på skiftende tider og når jeg har aftenvagt er det dejlig let at tage en portion med fra fryseren.

Chili sin carne er helt uden kød, men ellers laves den på samme måde som chili con carne som er en mexicansk ret. På spansk betyder “Sin” uden og “con” betyder med.

Jeg har tilført denne chili sin carne quinoa for at gøre retten lidt mere fyldig. Denne ret er hot, men ikke for hot da jeg ikke er så vild med mad, som overdøves af chili. Dog varmer retten alligevel ret godt med alle de andre krydderier hvilket er ret dejligt i disse dage, hvor vejret skifter hele tiden og det ofte blæser eller regner vildt. 

Chili cin carne med sort quinoa:

  • 3-4 gulerødder i tern
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 1 squash i tern
  • 2 løg i tern
  • 4 fed hvidløg i skiver
  • 2 sødkartofler
  • 2 dl Quinoa
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. majs eller frosne
  • 400 g kogte Kidneybeans
  • 1,5 dl. vand eller mere
  • 3 dl. Kokosmælk, den tynde del*
  • 1 spsk. Boullion
  • 2 tsk. st. spidskommen
  • 2 tsk. st. koriander 
  • 2 tsk. paprika
  • 1/4 tsk. chilli
  • Salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  1. De forskellige grønsager, undtagen peberfrugt og squash sauteres i kokosolie i ca. 5 minutter.
  2. Tilsæt de flåede tomater, vand, bouillon, kokosmælk, quinoa og krydderierne. Kog ved svag varme og med låg i 10 minutter.
  3. Tilsæt kidneybeans, majs, squash og peberfrugt hvorefter der koges videre i ca. 2-3 minutter. Giv det ikke for længe.
  4. Smag til og nyd en tallerken rygende varm chili sin carne med et drys persille og et stykke lækkert brød. 

* En god kokosmælk kan deles i en fed og en mere tynd del ved at stille dåsen i køleskab nogle timer. Den fede del stivner, mens den tynde del forbliver flydende. Den fede del bruger jeg bl.a. til kager eller desserter.

 

// Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title