Chilli sin carne med varme krydderier

Lykken er en stor gryde rygende varm chili sin carne og det er rigtig godt hvis der er rigeligt til min frokost et par dage efter. Sådan en dejlig grydefuld fik jeg lavet igår. Jeg havde en hel masse squash og sammen med hvad der ellers var i grønsagsskuffen gav det en stor portion med en skøn smag af varme krydderier. Spidskommen, koriander, paprika og en lille smule chili, det gav en dejlig varme og er nogle af mine ynglingsrydderier. Flere fed frisk hvidløg af egen avl kom også i retten for at give godsmag og fordi de er så sunde.

Efter at have sauteret alle grønsagerne tilsatte jeg hakkede tomater sammen med en god kokosmælk. Da grønsagerne var næsten møre kom blomkålsbuketter og rød peber i. Det fik en hurtigt opkog og så var min chili cin carne med varme krydderier klar.

Chili sin carne er uden kød, “sin carne” betyder uden kød. For at tilføre lidt protein tilsatte jeg en portion kogte bønner.

Denne ret tager ikke lang tid at lave og jeg havde på forhånd skåret squashen ud, så det var lige at skære de andre grønsager ud. Bønnerne skal laves på forhånd hvis man ikke vælger at bruge en dåse. Bønnerne er lidt omstændige at lave da de først skal lægges i blød og derefter koges.

Jeg koger dog bønnerne selv på forhånd, en stor portion som derefter bliver lagt på frost i en størrelse som svarer til en dåse fuld. Det er både lettere og billigere end at købe og fragte dåser hjem, som også er belastende for miljøet.

Jeg laver denne ret en gang imellem og er stor fan af den for den smager skønt, er super sund og mætter dejlig ♥

Chili sin carne med varme krydderier: 

  • 1 squash
  • 2 søde kartofler
  • 1 rød peber
  • 4 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1/4-1/2 blomkål
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1/2 ds god kokosmælk
  • 200 g kogte sorte bønner
  • 1 hel gurkemejerod
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk koriander
  • 1/4 tsk chiliflager
  • 2 tsk paprika
  • Evt. lidt vand
  • Et drys persille
  1. Squashen skæres ud i mindre tern, det samme gør løg, søde kartofler og rød peber. Blomkålen deles i mindre buketter.
  2. Sauter grønsagerne undtagen blomkål, hvidløg og peberfrugt.
  3. Tilsæt herefter hakkede tomater, gurkemejerod, kokosmælk og evt. lidt vand.
  4. Kog ved svag varme til grønsagerne er næsten møre.
  5. Tilsæt hvidløg, peberfrugt og blomkålsbuketterne og kog dem let. 
  6. Server chili sin carne i en skål med et frisk drys persille.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title