Søndagens kage blev lavet af rene sunde råvarer og uden sukker. Det blev en chokoladekage på den sunde måde og tilmed glutenfri. Jeg har været så heldig at kunne købe 3 kg store lækre Medjoul dadler, også kaldet kongedadler, til en ret god pris og jeg er vild med dem. De er store og bløde, lige til at bruge i sådan en chokoladekage i stedet for sukker. Jeg har planer om mange flere sunde og lækre sager, men søndag blev det altså til denne chokoladekage.
Kagen blev bagt lørdag og har kun godt af at stå til dagen efter. Søndag eftermiddag blev den skåret ud i fine stykker og anrettet med et drys kakao, flødeskum, blåbær og spiselige blomster fra haven.
Chokoladekage på den sunde måde:
- 6 æg
- 3 dl mandler
- 2 1/2 dl dadler uden sten
- 2 dl vand
- 1/2 dl rå kakao
- 1 tsk. ren vaniljepulver
- Start med at køre mandlerne til mel i en foodprocessor, der må gerne være lidt bid i.
- Tilsæt dadler, æggeblommer, kakao, vaniljepulver og vand. Blend det grundigt.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt med det andet, så det forbliver luftigt.
- Kom dejen i en springform med bagepapir og bag kagen ved 175 grader i 25-30 minutter. Den skal være blød i midten og har bedst af at stå til næste dag inden den nydes.
Kagen smager dejligt sammen med flødeskum og blåbær fra haven.
Skriv et svar