Chokolademandler med et drys lakridsknas

Da jeg lavede påskeæg forleden blev der en lille rest smeltet chokolade til overs og god chokolade lader man jo ikke gå til spilde. Heldigvis havde jeg et par håndfulde mandler i skuffen og sammen med den smeltede chokolade blev det til en skål sunde chokolademandler.

Chokolademandlerne fik til slut et drys lakridsknas på toppen og  var så klar til at guffe når lækkersulten meldte sig. Og den der lækkersult er ikke sådan at komme af med. De næste 100 dage har jeg dog besluttet mig for kun at fodre den med sundere sager uden rafineret sukker.

Indtil videre er der gået 1 uges tid og det går faktisk fint. Desuden kan man jo sagtens lave lækre sager, som er sødet med andet end lige sukker. Jeg søder i stedet for med bl.a. bløde dadler, ahornsirup og stevia.

Lakridsknasen er helt uden sødning og en favorit her i huset ♥

Chokoladen er en mørt chokolade med et højt kakaoindhold og sødet med stevia. En almindelig mørk chokolade med en høj kakao procent kan også sagtens bruges, men vil man som jeg køre en periode uden sukker, så kan jeg anbefale chokolade sødet med stevia.

Skal mandlerne smage ekstra godt kan de lige bages i en 180 grader varm ovn i ca. 8-10 minutter før de som afkølede vendes i chokoladen.

Chokoladen smeltes over vandbad og mandler røres i lidt efter lidt og ikke flere end alle bliver dækket godt med chokoladen. Mandlerne lægges enkeltvis på bagepapir og får alle et drys lakridsknas på toppen.

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title