Nytårsaftens dessert bød på iskoldt chokolademousse med frugt i en smuk farvesymfoni. Chokolademoussen har jeg lavet før og vi har også før haft den på menuen nytårsaften. Egentlig er det en chokoladeis, som serveres lettere frossen og den smager noget så skønt. Vi serverede moussen sammen med forskellige eksotiske frugter og et glas portvin.
Chokoladeisen er hurtigt rørt sammen af få gode økologiske ingredienser og herefter kørt på ismaskinen inden den til slut kom en tur i fryseren. Den kan også sagtens fryses direkte, hvor man rører i den den en gang eller to under indfrysningen.
Chokolademoussen tages op i god tid før serveringen, så den kan få den rette konsistens, let frossen og næsten optøet. Der er rigtig meget chokolade i så en enkelt kugle eller to er rigeligt, specielt når menuen byder på 3 retter.
Chokolademousse med frugt:
- 200 g god mørk chokolade, 70 %
- 1/2 L fløde
- 100 g flormelis
- 6 æggeblommer
- Friske jordbær
- Honningmelon i kugler
- Pitahaya i små kugler
- Passionsfrugt
- Smelt den let hakkede chokolade over vandbad.
- Pisk fløden til skum i en skål og stil den til side.
- Kom æg og flormelis i en ny skål og pisk til det bliver lyst og luftigt.
- Herefter tilsættes chokoladen mens der piskes.
- Bland flødeskummet forsigtigt i til det hele er blandet godt.
- Kom chokolademassen i en ismaskine eller direkte i fryseren.
- Tag isen op i god tid og anret den i kugler sammen med den friske frugt.
Skriv et svar