Kombucha med grape

                                             Godt nytår ♥ 2018

Jeg starter 2018 med at lave en ny portion kombucha med grape. Det er super sundt, smager dejligt og er rigtig godt for min mave.  Kombucha er  fermenteret te som indeholder så mange gode og sunde sager, som er super gode for maven og for hele kroppen i det hele taget.

Kombucha er fermenteret te, hvor en symbiose af bakterie- og gærkulturer arbejder sammen og omdanner den tilsatte sukker i tevandet til alkoholer, organiske syrer og andre næringsstoffer, som giver kombucha sin perlende fornemmelse og smag.  Scoby’en omdanner sukkeret til gode sager og den færdige drik  indeholder ikke meget sukker og endnu mindre alkohol.

Det er en sund drik, der indholder vitaminer, aminosyrer og gode bakteriekulturer i form af probiotika, som styrker tarmens  funktion og alle kroppens celler. 

Jeg brygger altid på økologisk grøn te sammen med økologisk rørsukker og ca. 3 liter ad gangen. Egentlig er det i forholdet 3 liter te : 3 dl rørsukker : 3 dl kombucha, men jeg bruger mere af den færdige  kombucha og en stor scoby, så fermeteringen går hurtigere. 

Der dannes en ny scoby  hver gang man brygger en portion kombucha, den kan delles og foræres væk. Jeg deler den ikke så ofte og brygningen går hurtigere med en stor scoby. Den nybryggede te og sukker tilsættes når den er afkølet til ca. 27-28 grader. Glasset rengør jeg sjældent og hælder bare teen forsigtigt ned i siden af glasset uden at genere scoby’en for meget,- den ligger altid øverst i glasset.

Jeg tapper den færdige kombucha på rengjorte skoldede flasker med patentlåg og tilsætter forskellig smag. Denne gang havde jeg en rød øko grape til at ligge i frugtskålen og den har jeg tilsat en del af. Efter tapningen står flasken med kombucha på køkkenbordet. Efterhånden dannes der bobler og smag fra fx grape. Jeg drikker et stort glas hver dag og det er super godt for min mave. 

Bliver kombuchaen for stærk og smager for meget af eddike  kan man blande det op med iskoldt danskvand med citrus, det smager skønt. 

Jeg har brygget kombucha i et årstid nu og er blevet rigtig glad for det. Jeg afprøver forskellige smage og kommer hele tiden i tanke om nye.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title