Vaniljeprikket ris a la mande med en god kirsebærsauce er en fast tradition som dessert til julemiddagen her i huset og meget gerne også til dagen efter. Jeg står altid for at lave vaniljeprikket ris a la mande til juleaftens dessert og jeg laver den i god tid. Jeg starter med at koge en portion risengrød dagen før, så den kan køle helt af inden jeg blander den op med fløde, vanilje og andre gode sager.
Til ris a la mande hører en lun kirsebærsauce til,- den er også hjemmelavet og laves dagen før. Den er kogt af fynske kirsebær som har ligget udstenet i fryseren siden juli måned og er kogt sammen med bl.a. en god kirsebærvin og portvin. Denne kirsebærsauce er den bedste og opskriften findes på bloggen Valdemarsro.
Vaniljeprikket ris a la mande, 12 pers.+:
- 1500 g kogt afkølet risengrød
- 1/2 l fløde
- 2 vaniljestænger
- 75 g rørsukker
- 150 g grofthakkede smuttede mandler + en hel
- Flødes piskes med en teskefuld rørsukker.
- Vaniljestængerne flækkes og de fine vaniljekorn skrabes ud. Gem stængerne til senere brug, når der fx skal koges sagt.
- Bland en smule sukker og bland med vaniljen til det er blandet godt. Dette gøres lettest med en kniv.
- Bland flødeskum med risengrød, sukker, vanilje og de hakkede mandler.
- Hæld en passende portion over i en stor skål og tilsæt en hel smuttet mandel og stil ris a la mande’n koldt.
Skriv et svar