Det er efterhånden længe siden at jeg har lavet mandelmælk. Denne gang er den lavet i en mere fyldig version, mere blød og cremet. Jeg bruger som oftes mandelmælk, når jeg laver smoothies og der betyder det ikke noget at den ikke er så fyldig, da jeg bruger mandelmælken til at fortynde med. Jeg har fået smag for thiapudding og her må mandelmælken godt være fyldig, smagfuld og sød. Jeg har sødet med ren vaniljepulver.
Cremet mandelmælk:
- 1 dl mandler
- 4 dl koldt vand
- 1/2 tsk. ren vaniljepulver
- Start med at komme mandlerne i en beholder og hæld godt med koldt vand over. De skal være dækkede med vand. Stilles på køl natten over.
- Hæld vandet fra og skyld mandlerne godt.
- Mandlerne og de 4 dl koldt vand blendes godt i ca. 2 minutter. Tilsæt vaniljepulver og blend yderligere i ca. 1/2 minut.
- Hældes igennem en tætmasket si og hældes herefter på flaske.
- Mandelmælk opbevares på køl i 3-4 dage.
Skriv et svar