Eiffeltårnet

image

Vi har været i området ved Eiffeltårnet og set det i næsten alle vinkler bare ikke oppefra for det behøver vi ikke. Inden turen til Paris havde vi selvfølgelig indhentet lidt info om hvad der er værd at se og prøve i byen. Jeg faldt over en artikel fra Politikken, hvor jeg kunne læse om et museum i nærheden af Eiffeltårnet, som har en skøn restaurant ovenpå med en fantastisk udsigt til tårnet. Vi valgte at spise frokost her med god udsigt frem for at stå i kø i mange timer. Selve restaurante Les Ombres ligger på 5. Sal og glasloftet minder om vingerne på en guldsmed, hvilket også gør det muligt for gæsterne at se hele det imponerende tårn. Det var et godt valg og vi nød en skøn frokost med en 3 retters menu. Det er dog en restaurant som kræver en bordreservation, det klarede jeg dog hurtigt med et telefonopkald.

image

En lille ret mens vi ventede på maden……

image

En let forret med græskarsuppe som blev serveret ved bordet fra en lille kande.

image

Hovedretten var lyssej serveret på en bund af jordskokkepure’. Let og lækkert.

image

Desserten var toplækker og bestod af vaniljefromage med karamel og crunch, dertil en lille kande med ekstra karamel. Frokosten med disse retter var lækkert og godt.

image

Indgangen til Musee du Quai Branly er gennem et stort område med et tropisk haveanlæg og facaden på administrationsannekset er en stor og frodig vertikal have. Virkeligt smukt og et besøg værd. Betalingen foregår først inde ved selve Musee du Quai Branly, så man kan sagtens se den fine have og besøge restauranten eller cafeen som ligger nedenunder. Dette valgte vi da vi synes at vejret var for fint til at gå inde.

image

Frem for at bruge Metroen valgte vi at tage en turbåd på Seinen. En båd som sejler til 8 forskellige attraktioner og hvor man kan hoppe af og på som det lige passer. Prisen er 16 Euro for en dag pr. person. Bådene sejler hvert 20. Minut, så man skal ikke vente så længe.

Efter turen til Eiffeltårnet sejlede vi tilbage til Notre Dame og gik en tur på øerne ved Marais. Der er to øer hvor Notre Dame ligger på den store. Der var meget hyggelig med cafeer, isbarer og små butikker. I en af de smalle gader stod en dame og sang opera hvilket lød skønt. Hjemmefra havde jeg læst om en fantastisk Isbar, som vi også ville prøve. Det viste sig dog at være det samme is i næsten alle isbarer på øen og der var faktisk mange. Isen var ok, men det er jo også svært at imponere en rigtig ismand og frue.

image

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title